ASTROHRY 4.-6. 11. 2011 Ivan Maňásek a ing. Karel Daněk

15.10.2011 18:41

Ráda bych vás informovala o nevšedním a velmi zajímavém semináři Astrohry.

Provází:

Ivan Maňásek

Ing. Karel Daněk

 

Karel Daněk, který se Astroher zúčastní jako alternativní psychoterapeut, o Ivanovi Maňáskovi říká:

Astrologa Ivana Maňáska si nesmírně vážím jako člověka, astrologa i psychologa.  Astrohry, které pořádá v České republice jsou formou psychodramatu. Jako  astrodrama uvedla do Česka a Slovenska rakouská astroložka Eva Kreuzbruck na počátku 90. let. Ivan Maňásek tuto metodu u ní studoval.

V Astrohrách využívajících principu analogie jsou do psychodramat, jejichž téma volí ten z účastníků, kdo o předvedení astrohry  požádá, obsazovány „planety“ podle postavení v jejich osobních horoskopech. „Role“ těchto planet rozděluje mezi ostatní zúčastněné vždy ten, koho se psychodrama týká. Takto vybraní herci psychodramatu se pak na „ladí“ pomocí koláží vytvořených Ivanem Maňáskem k tématům jednotlivých znamení a planet. Hraje se v maskách jednotlivých planet.

To, co potom jednotliví „herci“ spontánně předvádí, umožňuje zadavateli, který může být pouze v roli pozorovatele, vytvořit si svůj názor a nové rozhodnutí k vyřešení jím zadaného tématu.

 

Ing. Karel Daněk pracuje jako poradce pro osobní a duchovní růst, alternativní psychoterapeut se specializací na terapie rodinných a partnerských vztahů, autorem Cesty intuice ® - lektorem seminářů o intuici, karte-terapii a muzikoterapii. Zabývá se také pránickým léčením (čakry), léčením kameny a energií stromů.

 

Astrohry  v Kněževsi (Praha)

Termín konání: 04.11. – 06.11.2011

Začátek v pátek  v  19:00 – ukončení v neděli 13:00

Cena kurzovného 750,- Kč

Pro přihlášení pište na můj email nebo volejte na 602295182

 

 

CO JSOU ASTROHRY

                                                                                     

         V podstatě se jedná o psychodrama, které nám umožní lépe poznat sebe sama a seznámit se se základy astrologie. Vychází se z osobního horoskopu a z astrologicko - psychologických analogií. Jednotlivé planety symbolicky reprezentují určité součásti naší osobnosti, každou planetu máme v nějakém znamení a v nějaké aspektaci k ostatním planetám, což znamená, že máme nějaké povahové vlastnosti v nějakých vzájemných vztazích, někdy konfliktních. Těmi se na astrohrách zabýváme a společně hledáme jejich řešení.

         Každý účastník, pokud má zájem, si může nechat zahrát nějakou životní situaci, o které si myslí, že ji nezvládá, kterou by se chtěl naučit řešit, nebo ve které by se prostě chtěl lépe orientovat. Do rolí jednotlivých planet (součástí svého já) vybere, podle vlastního uvážení nebo intuice, některé z ostatních přítomných; ti mu pak, podle hoskopu a po krátkém seznámení a vcítění se do svých rolí, spontánně předvedou to, co se odehrává v jejich nitru. Má tak příležitost vidět sebe sama z pozice vnějšího a nezaujatého pozorovatele, což mu usnadní lépe se v sobě vyznat a tím i hledat cesty k řešení svých problémů. Pro všechny je to praktická a velice názorná ukázka toho, o čem vypovídá horoskop.

         Teoretickou součástí astroher je seznámení se základními charakteristikami planet, znamení, aspektů a případně i jiných důležitých astrologických prvků.

Pokud si účastník chce nechat přehrát svůj "příběh", musí znát čas (datum) narození; je užitečné, ale není nutné, pokud ho zná co nejpřesněji, tedy s přesností alespoň na hodinu; horoskop mu je pak spočítán na místě.